Veiligheidsglas

Veiligheidsglas

Veiligheidsglas is een algemene benaming voor soorten glas die versterkt zijn. Daardoor zijn ze sterker dan gewoon enkel of dubbelglas. Dit versterken wordt op twee manieren gedaan, door harden of door glas te combineren met kunststof.

Gehard glas

Gehard glas heeft een warmtebehandeling gehad waardoor het ongeveer 5 keer zo sterk is dan gewoon glas. Als het toch breekt, valt het in kleine stukjes uit elkaar.

Gelaagd glas 

Gelaagd veiligheidsglas bestaat uit twee glasplaten waartussen een of meer plastic folies zijn aangebracht. De folie blijft bij breuk intact en de scherven blijven op de folie kleven.

Voordelen

Versterkt glas wordt toegepast voor de veiligheid. Een voorbeeld is inbraakwerend of kogelwerend glas in bijvoorbeeld bankkantoren. Meestal wordt het echter toegepast op plaatsen waar ruiten doorlopen tot op de grond en waar mensen er dus doorheen zouden kunnen vallen.

Bij gehard glazen deuren, glazen tafels en douchewanden worden verwondingen voorkomen als het glas breekt.

Verder kan heel goed warmte- en geluidisolatie bereikt worden met gelaagd glas. Door te variëren met het aantal lagen, gebruikte kunststof folies en de plaats van de folies (tussen de ruiten of aan de buitenzijde) kunnen de gewenste eigenschappen worden verkregen. Hierbij zijn gewicht en kosten beperkende factoren.

Advies

Bel ons gerust met al je vragen over veiligheidsglas!

Bel ons direct: 010 - 458 89 67

Social Media

Blijf up-to-date door ons te volgen!

Betaalmethoden

Contact

Kompasstraat 28
2901 AM Capelle aan den IJssel

Telefoon 010 - 458 89 67

Scroll naar boven